Preloader image

Petra Dorst

Petra Dorst is geboren in 1976 en heeft sinds haar jeugd een sterke motivatie om te creëren.
Omdat het haar passie is, heeft ze zich daar volledig op toegelegd.
Kunst maak je niet…. Nee het ontstaat van binnenuit…

“Het is een zoektocht… en een afwegen… wat en hoe kan ik iets vastleggen, dat de aanschouwer raakt”.

En zo komen haar sculpturen tot leven. Dit kan door te tekenen, schilderen en schetsen. Haar voorliefde voor de schilderijen van Rembrandt heeft haar er toe doen besluiten om een serie van badende dames te maken, en deze zijn vervaardigd in brons.

Ook is ze tot de ontdekking gekomen dat het maken van kleine sculpturen haar aantrekt. Zo heeft ze onlangs haar eerste Sieradenlijn ontwikkeld. “Verbonden” In deze serie zie je steeds een aantal thema’s terugkomen; Samen, Innig, Intens & Liefde. Dit kan tussen geliefden zijn of ook bij gewone vriendschap tot uiting komen. Moeder & Kind, en het gezin spelen in haar zilveren sculpturen een belangrijke rol.

Brons en Keramiek zijn prachtige grondstoffen, waar oneindig veel mogelijkheden liggen, om te creëren en in de toekomst wil ze zich daarop toeleggen en meer in ontwikkelen.

In ontwikkeling is de Serie: “Oudheid” bij deze serie heeft ze zich laten inspireren door de beeldspraak van het oude Egypte van duizenden jaren terug. Hoe fascinerend om te ontwarren hoe men toen communiceerde. De puurheid van dit geschrift wat veel is teruggevonden in spelonken, grotten, graven en piramiden is zeer interessant, en heeft geleidt tot een uniek serie sculpturen. Omdat alle Hiërogliefen een eigen betekenis hebben, kan het een heel persoonlijk sieraad zijn, dat bij iemand past, of wat iemand tot uiting wil brengen.

De kunst is om dat weer te geven, wat je raakt … intrigeert…

1-3 kolom_petradejong

1-1 kolom_petradejong-2