Preloader image

Over ons

PETRA-ART is het intermediair op het gebied van beeldende kunst

Petra Dorst is geboren in 1976 en heeft sinds haar jeugd een sterke motivatie om te creëren. Omdat het haar passie is, heeft ze zich daar volledig op toegelegd.

 

Kunst maak je niet…. Nee het ontstaat van binnenuit…

“Het is een zoektocht… en een afwegen… wat en hoe kan ik iets vastleggen, dat de aanschouwer raakt”.

 

En zo komen haar sculpturen tot leven. Dit kan door te tekenen, schilderen en schetsen. Haar voorliefde voor de schilderijen van Rembrandt heeft haar er toe doen besluiten om een serie van badende dames te maken, en deze zijn vervaardigd in brons.

 

Ook is ze tot de ontdekking gekomen dat het maken van kleine sculpturen haar aantrekt. Zo heeft ze haar eerste Sieradenlijn ontwikkeld. “Verbonden” In deze serie zie je steeds een aantal thema’s terugkomen; Samen, Innig, Intens & Liefde. Dit kan tussen geliefden zijn of ook bij gewone vriendschap tot uiting komen. Moeder & Kind, en het gezin spelen in haar zilveren sculpturen een belangrijke rol.

 

Haar laatste serie “Sky & Misty” laat weer een heel andere kant zien. Ongecompliceerde Kunst waar je blij van wordt, de karakteristieke bronzen dieren zijn levendig uitgebeeld in een prachtige azuurblauwe kleuren.

 

De kunst is om dat weer te geven, wat je raakt … intrigeert…  Het doel van kunst is om te genieten van de sculptuur, of het nu groot of klein is.

ERVARING  … KWALITEIT…. EXPERTISE
Wij zijn zelf kunstenaar en hebben door vele jaren ervaring met het werken in een gerenommeerde gieterij, de in’s en outs kunnen doorleven. Vandaar dat we de technische problematiek bij het brons gieten in alle facetten van het proces kennen; gieten, afwerken en patineren. Deze ervaring leidt tot kwaliteitsverhoging van de kunstwerken door ons begeleid. Ook onze ruime ervaring met het leggen van contacten met galeries en bedrijven, komt ten goede van onze kunstenaars.

  • Projectmanagement van Kunstprojecten
  • Schakel tussen kunstenaars en bronsgieterijen
  • Schakel tussen kunstenaars en galeries
1-1-kolom_petra-art-8