Preloader image

Jop van Driel

Jop van Driel, in de weinige vrije uurtjes die ik heb, maak ik vrij werk. Ik ben mijn leven lang, gefascineerd en bezig met het vormen van organische lijnen. Maar ook het leven en de vergankelijkheid daarvan. Deze arm is een voortvloeisel van ideeën waar ik in mijn hoofd al heel lang mee bezig ben. Dit is het eerste beeld wat enigszins de creaties benadert van wat ik uiteindelijk wil maken.

Vierdimensionale beelden, waar je in- en doorheen kunt kijken. Wat ik wil uitbeelden is de materie die vervluchtigd maar tegelijkertijd een verhaal vertellen.

Wat ik dagelijks doe is boetseren met hout. Als ik iets maak ondervind ik de weerstand van het hout. Het hout wil niet zijn of zich vormen zoals ik heb bedacht dat het moet zijn. Een boom wil een boom zijn en geen trap of beeld. Elke dag ben ik bezig het hout te ’temmen’ net als paard (een paard wil in zijn hart niet getemd worden). Als je net als ik zo lang met een natuurlijk materiaal bezig bent, en daar de ongelooflijke schoonheid van ziet krijg je vanzelf enorm veel eerbied voor de natuur.

Kijk voor meer werk van Jop van Driel de website: www.jovadri.nl

1-3 kolom_jop van driel

1-1 kolom-jop van driel